mandag 4. juli 2016

oppsummering av 17.8kg fisketuren som skaffet meg 1 plassen under femunddregget!


Under Femunddregget hadde jeg et helt syk fiske. Totalt fikk jeg 17.8 kg fisk i båten som mest sansynlig  er en rekord på mest fisk tatt undet femundregget. De 3 største fiskene var 4.5kg, 3.5kg og 2.3kg. Fiskene på femund var kjempe spreke. Både 4.5kg og 3.7kg tok så hardt at jeg ikke skjønte det var knarren på snella som laget lyd før det hadde gått noen sekunder. Under kvelden fikk jeg fisk nesten konstant som nesten kan sammenlignes med makrellfiske i oslofjorden.


Under fiskefesten fant jeg ut at shaddowrap halloween fargen fisket bra på storsjøen derfor var det en wobbler som kom fort uti da jeg kom på opp på Femund. Etter jeg hadde fått flere fisk på halloween fargen bestemte jeg meg får å kjøre med 4 Shadowrap i forskjellige varianter alle i halloween fargen under femunddregget. Tok ikke lang tid etter konkurransen startet før jeg fikk den største øretten på 4.5kg. Ved en tilfeldighet hadde jeg justert ene planerbordet til å seile på bølgene får så gli av igjen som gir en veldig uregelmessig gange på shadowrapen. Etter jeg fikk den førstet passet jeg på at det alltid var en shadowrap ytterst. Noe som viste seg å være en dødlig kobinasjon. Hadde også ute 2 tomicer som kun plukket 2 av over 20 fisker under hele konkurransen!Min erfaring med shadowrap er at hvis den skal trollingrigges med lenke er det viktig at man bruker en lett lenke og lett 4 krok. Vmc har noen kroker som er kjempelette og superskarpe de er derfor veldig fine til lenka til shadowrapen.Under konkuransen var jeg så heldig at jeg fant 3 flekker på ca 0.3nm omkrets. Inne i disse flekkene var det 10(raymarine grader) , mye byttefisk og en god del buer på ekoloddet. De 2 første flekkene flyttet på seg helt til de plutslig forsvant. Den 3 flekken sto stille så jeg fikk fisket på den i flere timer! Legger ved et bilde av slepesporet mitt, men var mye fisking på et lite område så man må studere bildet litt nøye får og finne flekkene.


Tusen takk for en fin konkuranse. Jeg kommer tilbake neste år! Nå er det en liten pause fra ørretfiske så får vi se  om jeg fortsatt er i sige da jeg kommer tilbake om noen måndet får å fiske undet trollingfestivalen som er siste konkuransen under raymarine cupen. Blir noen turer til Oslofjorden får en liten avkobling.

Mvh Team Fishaholic

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar